Elkészítés: A csirkemelleket keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágom. Sóval, fehérborssal, némi rozmaringgal és az apróra vágott hagymával az olívaolajban gyorspácot készítek, amivel áthúzom a szeleteket. A padlizsánt felszeletelem, besózom, gyengén borsozom és állni hagyom.
Forró serpenyőben a hússzeleteket hirtelen mindkét oldalukon megsütöm. Közben a padlizsánszeleteket alaposan lecsepegtetem, és szintén megsütöm a pácolt hús után maradt zsiradékon.
A csirkemellet a padlizsánnal körítve tálalom. Frissen darabolt, kevés balzsamecettel, olívaolajjal meglocsolt uborkával, paradicsommal tálalom, amit megszórok vágott petrezselyemzölddel és őrölt rózsaborssal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre