Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemellfalatok padlizsánszeletekkel

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágom. Sóval, fehérborssal, némi rozmaringgal és az apróra vágott hagymával az olívaolajban gyorspácot készítek, amivel áthúzom a szeleteket. A padlizsánt felszeletelem, besózom, gyengén borsozom és állni hagyom.

Forró serpenyőben a hússzeleteket hirtelen mindkét oldalukon megsütöm. Közben a padlizsánszeleteket alaposan lecsepegtetem, és szintén megsütöm a pácolt hús után maradt zsiradékon.

A csirkemellet a padlizsánnal körítve tálalom. Frissen darabolt, kevés balzsamecettel, olívaolajjal meglocsolt uborkával, paradicsommal tálalom, amit megszórok vágott petrezselyemzölddel és őrölt rózsaborssal.

Megjegyzés

Az ételt szabadban is készíthetjük grillezve vagy roston sütve, grillezett sajtot is adhatunk mellé. Jó étvágyat hozzá, Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek