Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós csirkemell spenótos tagliatellével

120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg spenót
  • 1 tk só
  • Az öntethez:
  • 1/2 kg csirkemell
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 liter főzőtejszín
  • bors
  • olívaolaj
  • 5-6 db bazsalikomlevél
  • A tálaláshoz:
  • paradicsom

Elkészítés

  1. A tagliatelle tésztához a friss spenótleveleket sós vízben blansírozzuk, majd turmixgépben pépesítjük. 30 dkg liszthez a tojásokat, a sót és az előkészített pürét hozzáadjuk, majd jó alaposan kidolgozzuk. A dagasztás közben még kb. 10 dkg lisztet felvesz, amit fokozatosan adagolunk hozzá. A kész tésztát fél órát pihentetjük, majd tésztagéppel (vagy kézzel) kinyújtjuk és 20 cm hosszúságú metéltre (tagliatelle) vágjuk.
  2. Amíg a tészta pihen, a vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk, olívaolajon megdinszteljük, és a csíkokra vágott csirkemellet hozzáadva addig pirítjuk, amíg a hús teljesen kifehéredik. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és az összezúzott bazsalikomleveleket, majd újabb 2-3 perc után a zöldborsót, és felöntjük fél liter főzőtejszínnel. Egy kevés sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd 10-15 percig fedő alatt főzzük.
  3. A tésztát forrásban lévő sós vízben 4-5 perc alatt készre főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a közben elkészült öntettel összekeverjük és tálaljuk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss