A tagliatelle tésztához a friss spenótleveleket sós vízben blansírozzuk, majd turmixgépben pépesítjük. 30 dkg liszthez a tojásokat, a sót és az előkészített pürét hozzáadjuk, majd jó alaposan kidolgozzuk. A dagasztás közben még kb. 10 dkg lisztet felvesz, amit fokozatosan adagolunk hozzá. A kész tésztát fél órát pihentetjük, majd tésztagéppel (vagy kézzel) kinyújtjuk és 20 cm hosszúságú metéltre (tagliatelle) vágjuk.
Amíg a tészta pihen, a vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk, olívaolajon megdinszteljük, és a csíkokra vágott csirkemellet hozzáadva addig pirítjuk, amíg a hús teljesen kifehéredik. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és az összezúzott bazsalikomleveleket, majd újabb 2-3 perc után a zöldborsót, és felöntjük fél liter főzőtejszínnel. Egy kevés sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd 10-15 percig fedő alatt főzzük.
A tésztát forrásban lévő sós vízben 4-5 perc alatt készre főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a közben elkészült öntettel összekeverjük és tálaljuk. Jó étvágyat!