Elkészítés: A rizst ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben puhára pároljuk. (Ha teszünk bele fél zöldpaprikát, még finomabb ízt kapunk!)
A karfiolt kis rózsákra szedjük, és sós vízben puhára pároljuk, majd lecsepegtetjük.
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, ételízesítővel fűszerezzük, majd rátörjük a fokhagymát, és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, pici vízzel felengedjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult a fedőt levéve lepirítjuk.
Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, majd az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A rózsákra szedett megfőtt karfiolt helyezzük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizst. Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel, majd a fűszeres csirkemellkockákat helyezzük rá. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd a tetejét szintén tejföllel zárjuk.
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kézre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre