Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemelles-gombás egytál

MME MME
4.1/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Héjában megfőzzük a burgonyát, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.

Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a darált húst kevergetve fehéredésig pirítjuk benne. Belekeverjük a hagymát, a gombát, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáöntjük a húslevest, és kb. 10 percig pároljuk, majd belekeverjük a ketchupot is. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az áttört burgonyát egy csipet szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, és a tojássárgájával simára keverjük. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beleöntjük a húsos masszát, és a tört krumplit a tetején szétterítjük. A sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 360 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss