Elkészítés: A csirkemelleket féltenyérnyi darabokra vágjuk, besózzuk, fűszerezzük, olajon megsütjük. A csirkemájat szintén fűszerezzük, olajon megsütjük. A leveles tésztát kinyújtjuk és 8 négyzetté vágjuk.
Minden tésztára rakunk egy mellet, rá egy májat. A tészta négy csücskét a máj fölött összefogjuk, összecsípjük. Az így készült batyukat tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük, amíg a tészta szépen barnulni kezd.
A mártáshoz az olajon megpirítjuk kissé a lisztet, mint a rántáshoz. Hozzáadunk 1 teáskanál tárkonyt. A tejet lassan adagolva hozzáadjuk, és sűrű krémet főzünk belőle (besamel mártás).
A batyut forrón tálaljuk, forró mártással!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre