Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemelles-csirkemájas batyu tárkonyos mártással

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta (fagyasztott)
  • kb. 1,5 csirkemell
  • 8 db csirkemáj
  • olaj
  • bors
  • majoranna
  • A mártáshoz:
  • 4 evőkanál étolaj vagy margarin
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • bors
  • tárkony

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket féltenyérnyi darabokra vágjuk, besózzuk, fűszerezzük, olajon megsütjük. A csirkemájat szintén fűszerezzük, olajon megsütjük. A leveles tésztát kinyújtjuk és 8 négyzetté vágjuk.

Minden tésztára rakunk egy mellet, rá egy májat. A tészta négy csücskét a máj fölött összefogjuk, összecsípjük. Az így készült batyukat tepsibe tesszük, 180 fokon sütjük, amíg a tészta szépen barnulni kezd.

A mártáshoz az olajon megpirítjuk kissé a lisztet, mint a rántáshoz. Hozzáadunk 1 teáskanál tárkonyt. A tejet lassan adagolva hozzáadjuk, és sűrű krémet főzünk belőle (besamel mártás).

A batyut forrón tálaljuk, forró mártással!

Ezek is érdekelhetnek

Friss