Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemellcsíkok zelleres bundában (glutén- és laktózmentesen)

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db újhagyma
  • 1 db tojás sárgája
  • 10 dkg barnarizs
  • 5 dkg hajdina
  • 6 evőkanál barna rizsliszt
  • 6 evőkanál csicseriborsóliszt
  • bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • majoránna
  • kókuszzsír

Elkészítés

    1. Egy tálba tesszük a csicseriborsólisztet, a barna rizslisztet, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomot, kakukkfüvet, majd a legyalult zellert.
    2. Hozzáadjuk a vizet, majd egy tojás sárgáját. Alaposan összekeverjük.
    3. A besózott csirkemelleket csíkokra vágjuk, alaposan megforgatjuk a masszában. A kókuszzsírt serpenyőben felmelegítjük, közepes lángon kisütjük a csirkemelleket. 
    4. A sárgarépát vékony csíkokra (zsülienra vágjuk), majd a csirkehúsok mellett kisütjük.
    5. Az újhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, majd kókuszzsíron megpároljuk. Ráöntjük a megmosott barnarizst, majd a hajdinát, felöntjük vízzel 1/3-2/3 arányban. Sózzuk, fűszerezzük majorannával, borssal és puhára főzzük.
    6. Tálaláskor a hajdinás rizs tetejére halmozzuk a sült sárgarépát, mellé tesszük a csirkemellcsíkokat. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin