Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemellcsíkok zelleres bundában

45 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a csicseriborsólisztet és a barna rizslisztet, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomot, a kakukkfüvet, majd a megtisztított és legyalult zellert.
  2. Hozzáadunk egy kevés a vizet, majd a tojássárgáját, és alaposan összekeverjük.
  3. A besózott csirkemelleket csíkokra vágjuk, és alaposan megforgatjuk a masszában. A kókuszzsírt serpenyőben felmelegítjük, és közepes lángon oldalanként 5-5 perc alatt kisütjük a csirkemelleket. 
  4. A sárgarépát vékony csíkokra (zsülienre vágjuk), majd a csirkehúsok mellett megsütjük.
  5. Az újhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, majd kókuszzsíron megpároljuk. Ráöntjük a megmosott barnarizst, majd a hajdinát, felöntjük vízzel 1/3-2/3 arányban. Megsózzuk, fűszerezzük majorannával, borssal és puhára főzzük.
  6. Tálaláskor a hajdinás rizs tetejére halmozzuk a sült sárgarépát, mellé tesszük a csirkemellcsíkokat. 

    CSIRKEMELL RECEPTEK: OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTELEK >>> 

    13 TÖLTÖTT CSIRKE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 


    ROZS HELYETT HAJDINA ÉS QUINOA - MIT MIVEL HELYETTESÍTS, HA GLUTÉNÉRZÉKENY VAGY? >>>
     

Ezek is érdekelhetnek

Friss