Elkészítés: A húst megmosom, csíkokra vágom, és amíg az összes többi hozzávalót előkészítem, addig besózva állni hagyom.
A krumplit meghámozom és lereszelem kislyukú reszelőn. A 3 gerezd fokhagymát is hozzáreszelem. Beleütöm a 4 darab tojást, sózom, borsozom ízlés szerint, és annyi lisztet adok hozzá, hogy ne nagyon sűrű masszát kapjak.
A salátakeveréket tálba öntöm, hozzávágom a paradicsomot, beleöntöm a kukoricát, összekeverem, kicsit besózom. A natúr joghurtot tálkába öntöm, belereszelem az 1 gerezd fokhagymát, sózóm, borsozom. Egy teflon edényben szezámmagot pirítok.
A csirkemellcsíkokat belisztezem, és úgy dobálom bele a krumplis masszába. Miután az olajat felforrósítottam beleteszem a húsokat. Aranybarnára sütöm, majd papírral bélelt tányérra szedem.
A salátát tányérra szedem, meglocsolom a fokhagymás joghurttal, megszórom a pirított szezámmaggal, és a tetejére pakolom az aranybarna csirkemelldarabokat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre