Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemellcsíkok mézes-szezámmagos bundában

3 5/5
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húshoz:
  • 2 csirkemellfilé
  • liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • szezámmag
  • tej
  • étolaj
  • A körethez:
  • 20 dkg nagyon vékony cérnatészta (vermicelli)
  • fél fej lilahagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • fél piros kaliforniai paprika
  • szójaszósz

Elkészítés

Elkészítés: 1. A körethez egy lábasba tegyünk egy tésztaszűrőt, abba a tésztát. Forró vízzel öntsük le, majd néhányszor keverjük át, és tegyük félre.

2. Vágjuk vékony csíkokra a kétféle hagymát, a paprikát és a megtisztított répát. Kevés olajon néhány percig pirítsuk, enyhén sózzuk meg.

3. Borítsuk rá a tésztát, és ízlés szerint locsoljuk meg szójaszósszal. Pár percig pirítsuk őket együtt, majd tálalásig tegyük félre.

4. Vágjuk hosszú, vékony csíkokra a csirkemellet, sózzuk meg.

5. Két mélytányért készítsünk elő a panírhoz: az egyikbe csak sima lisztet tegyünk, a másik tányérba üssünk 2 egész tojás, sózzuk, adjunk hozzá tejet, és jól keverjük el. Tegyük bele a mézet, és ne sajnáljuk a szezámmagot sem. Végül annyi lisztet adjunk hozzá, hogy egy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.

6. Hevítsünk egy serpenyőben olajat. A húsokat először a lisztbe, majd a mézes-szezámos masszába mártsuk bele, néhány percig kis lángon süssük mindkét oldalát (akár fedő alatt, akár anélkül).

7. A kisült húsfalatokat a pirított zöldséges rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss