Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemell vargányabundában és burgonyaforgáccsal

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • csirkemell
  • vargányagomba
  • liszt
  • tojás
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • A burgonyaforgács köret hozzávalói:
  • 50-60 dkg burgonya
  • kevés tej
  • liszt
  • 1 egész tojás
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemelleket jó vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
    A lisztből, sóból, tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apróra vágott vargányagombát is. A húst lisztbe, majd a vargányás masszába mártjuk, és forró olajban lassú tűznél kisütjük.

    A burgonyaforgácshoz lehámozzuk a burgonya héját, s aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.

    Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, 1 tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből. A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába, és rögtön bő, forró olajba tesszük, aranysárgára sütjük.

Megjegyzés

A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük. Nagyon finom köret.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin