Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell vargányabundában és burgonyaforgáccsal

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • csirkemell
  • vargányagomba
  • liszt
  • tojás
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • A burgonyaforgács köret hozzávalói:
  • 50-60 dkg burgonya
  • kevés tej
  • liszt
  • 1 egész tojás
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket jó vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A lisztből, sóból, tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apróra vágott vargányagombát is. A húst lisztbe, majd a vargányás masszába mártjuk, és forró olajban lassú tűznél kisütjük.

A burgonyaforgácshoz lehámozzuk a burgonya héját, s aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.

Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, 1 tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből. A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába, és rögtön bő, forró olajba tesszük, aranysárgára sütjük.

Megjegyzés

A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük. Nagyon finom köret.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss