Csirkemell tésztával

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg spárga (konzerv)
  • 25 dkg száraztészta (olasz széles metélt)
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés: A húst megmossuk. A fokhagymát áttörjük. A spárgát lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez.

    Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük benne a csirkemell mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még pár percig együtt pirítjuk. Meglocsoljuk a húst száraz fehérborral. Öt percig pároljuk, majd a kivesszük a serpenyőből a húst. A visszamaradt lében megpároljuk a spárgát, ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Visszarakjuk a sült csirkemellet, és fedő alatt kb. 15 percig továbbpároljuk, amíg a hús porhanyós lesz. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük, és kissé megborsozzuk. A tejszínes hússal tálaljuk. Hozzá olívaolajjal locsolt paradicsomkarikákat kínálhatunk. Ne feledjük a pezsgőt!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin