Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell tejfölös-rozmaringos mártásban

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet kockára vágom, sóban, borsban és rozmaringban megforgatom. A cukkinit és a répát felkarikázom.

Felvágom a hagymát, majd egy edényben vajon és olívaolajon megpirítom. Ha ez megvan, hozzáadom a répát, és fedő alatt addig párolom, amíg az majdnem megpuhul. Ezután belerakom a befűszerezett csirkemellkockákat, majd addig forgatom őket, amíg kifehérednek. Ha nincs alatta elég lé, akkor még egy kis olajat kell önteni alá.

Újra fedő alatt addig párolom, amíg a hús félkész állapotba kerül. Hozzáadom a cukkinikarikákat, és fedő alatt puhára, mondhatni omlósra párolom.

Ráöntöm a tejfölt, ízlés szerint még egy kevés rozmaringgal és bazsalikommal ízesítem, és még 5 percig kavargatom.

Rizzsel vagy tésztával tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss