Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemell szezámos-mézes bundában

default user icon
9 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemellfilé (pulyka is lehet)
  • A páchoz:
  • 1/2 kiskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál fehérbor
  • A bundához:
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • kb. 1,5 dl hideg víz
  • 2 kávéskanál só
  • A mézes mártásoz:
  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál cukor
  • 3-4 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál 10 % -os ételecet
  • ízlés szerint csípős paprikakrém (2 kávéskanál)
  • ízlés szerint szezámmag

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellfillét 2-3 centis kockákra vágdaljuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só is, és a cukor is felolvad benne, majd a húst beleforgatjuk, és letakarva fél órára a hűtőbe tesszük. A bundázáshoz való tojást az olajjal kissé felverjük, majd a liszttel, a keményítővel, a sütőporral és annyi vízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A mézes mártáshoz valókat simára keverjük és félretesszük.

    A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A mézes-ketchupos mártást serpenyőben megforrósítjuk, a tűzről lehúzzuk, és a sült, bundás húskockákat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot szárazon megpirítjuk. A bundás, mázas csirkét tányérokra halmozzuk, és szezámmaggal megszórjuk. Köretnek a tojásos főtt rizs a legfinomabb hozzá. Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Fanni89
Most készítettem ilyet először! Nagyon finom lett!!! Köszönet a receptért! :) Igaz nekem nem volt hozzá sem fehérborom, sem szezámmagom és csilis ketchup-ot kevertem a mézes mázhoz, de nekem/nekünk így is tökéletes lett. Nagy adagot készítettem, több, mint 1,5 kg csirkeciciből, de egyelőre csak a felét sütöttem meg, holnap süthetem a másik felét, mert elfogyott... :D Köretnek sült rizs féleséget készítettem hozzá, az is egész jól sikerült. Ja, és én nem kockáztam a húst, hanem csíkoztam, mint a kínai kifőzdéknél szokás.
roan00
A párom, aki mindig ilyet rendel a kínainál, odavolt érte, és nekem is ízlett, pedig nem nagyon szeretem az édes húsokat. Köszi a nagyszerű receptet!
minimicimacko
Nagyon jó recept! Én a ketchup helyett (hogy kicsit pikáns legyen) piros aranyat nyomtam bele egy bő kiskanállal, de így is príma! Nem vagyok egy húsevő, de ebből beettem egy nagy tányérral! :) Köszi a receptet!
LPilot
Nagyon jó. Rizsliszttel készítve gluténmentesen is nagyon finom. Én másfélszer ennyi mártással csináltam, és még az is kevés volt.
pittyputty
Eszméletlenül fincsi, mindekinek ajánlom a figyelmébe!!
ditty87
Ma csináltam meg először, s tényleg nagyon finom! Mindenkinek nagyon ízlett. Már régóta kerestem ezt az ételt! Köszönöm! :)
anyócácska
Köszönöm a választ !:)))
erin
Azt sült rizs néven írd be a google-ba, találsz csomó receptet. Mi amúgy úgy szoktuk csinálni, hogy a wokban olajon pirítunk újhagymát sonkával vagy szalonnával. Lehet bele gyömbért is tenni. Külön kell csinálni egy-két tojásból laza rántottát. Mikor kész, össze kell törni a rántottát. Beleönteni a kész főtt rizst a wokba, rá a rántotta. Még egy kis szójaszósz is lehet rátenni, akkor barnás színe lesz. Pár percet összesütni az egészet és kész. Amúgy szoktam én is csinálni ezt a szezámos-mézes csirkét is. Imádom!
anyócácska
Jól hangzik ! Kifogom próbálni. Most már csak a tojásos főtt rizs receptje kéne!!!!?????:)))))))))

Hasonló Receptek

Magazin