Csirkemell sütőben sült zöldségekkel

Hozzávalók

  • Csirkemell hozzávalói:
  • 1 db csirkemell filé (ketté vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk dijoni mustár
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk Worchester szósz
  • 1 tk szójaszósz
  • színes bors
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • Hozzávalók a sült zöldséghez:
  • 1 csomag zöld spárga
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db lila hagyma
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt színes bors
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. Az olajat keverjük össze a mustárral, a szója és worchester szósszal, ízlés szerint sóval, színes borssal, szerecsendióval, és a kakukkfűvel, majd alaposan forgassuk bele az előzőleg enyhén besózott csirkemell filéket. Ezután hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják a húst. ( bepácolhatjuk akár már este, majd sütésig a hűtőben tároljuk)
    2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a bepácolt húst, öntsük rá a visszamaradt pácot, és tegyük mellé a zöldségeket is.
    3. A spárgát alaposan mossuk meg, majd tördeljük le az alsó, fás részét. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan csíkozzuk fel. A lila hagymát szintén pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.
    4. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kézzel forgassuk össze, majd tegyük a tepsin lévő hús mellé. Végül locsoljuk meg a citromlével, és az olívaolajjal.
    5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.

     

Megjegyzés

Tálalás előtt szeleteljük fel a csirkemellet, majd tegyük tányérra, rakjuk mellé a sült zöldségeket és úgy kínáljuk.

Kard Sándorné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin