A sótésztához keverjük össze a kétféle sót és a lisztet, a fehérjét és 1 dl vizet. Gyúrjuk össze, majd takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe 1 órára. A megtisztított húst vágjuk 4 részre, majd sózzuk, borsozzuk és hintsük meg a kakukkfű lecsipkedett leveleivel. Süssük az előkészített húsdarabokat mindkét oldalukon 1-1 percig a felforrósított olajon.
A sótésztát nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra, vágjuk 4 részre, rendezzük el rajta a megmaradt zöld fűszereket, tegyünk mindegyikre 1-1 db húst, majd hajtsuk rá a tésztát úgy, hogy az illesztés alulra kerüljön. Nyomjuk össze kissé, majd kenjük át a felvert tojással. Végül süssük 200 fokra előmelegített sütőben 25–30 percig.
A lencsét főzzük puhára az alaplében, majd szűrjük le. Fonnyasszuk meg a finomra vágott lila hagymát a felforrósított olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott kaliforniai paprikát és cukkinit, és pirítsuk együtt néhány percig. Keverjük hozzá a lencsét, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük bele a finomra vágott petrezselymet. Kínáljuk a ropogósra sült csirke mellé.