Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell sótésztában, vöröslencse-raguval

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 10 dkg durva szemű tengeri só
  • 10 dkg finom tengeri só
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojásfehérje
  • 60 dkg csirkemell
  • frissen őrölt bors
  • néhány ág friss bazsalikom, petrezselyemzöld, oregánó, kakukkfű
  • 4 ek olaj
  • 1 db tojás
  • A vöröslencse-raguhoz:
  • 40 dkg vörös lencse
  • 1 l húsleves-alaplé
  • 1 fej lila hagyma
  • 0,5 olívaolaj
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

1.

A sótésztához keverjük össze a kétféle sót és a lisztet, a fehérjét és 1 dl vizet. Gyúrjuk össze, majd takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe 1 órára. A megtisztított húst vágjuk 4 részre, majd sózzuk, borsozzuk és hintsük meg a kakukkfű lecsipkedett leveleivel. Süssük az előkészített húsdarabokat mindkét oldalukon 1-1 percig a felforrósított olajon.

2.

A sótésztát nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra, vágjuk 4 részre, rendezzük el rajta a megmaradt zöld fűszereket, tegyünk mindegyikre 1-1 db húst, majd hajtsuk rá a tésztát úgy, hogy az illesztés alulra kerüljön. Nyomjuk össze kissé, majd kenjük át a felvert tojással. Végül süssük 200 fokra előmelegített sütőben 25–30 percig.

3.

A lencsét főzzük puhára az alaplében, majd szűrjük le. Fonnyasszuk meg a finomra vágott lila hagymát a felforrósított olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott kaliforniai paprikát és cukkinit, és pirítsuk együtt néhány percig. Keverjük hozzá a lencsét, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük bele a finomra vágott petrezselymet. Kínáljuk a ropogósra sült csirke mellé.

Ezek is érdekelhetnek