Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell sóskamártásban steak burgonyával

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Az egész csirkemelleket megszórjuk 2 ek barbeque fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk 2 ek olívaolajjal és egy sütőlapra helyezzük.
  2. A héjas burgonyát sós vízben előfőzzük, majd hosszanti irányban nagyobb gerezdekbe vágjuk. A hús mellé szórjuk, és meglocsoljuk a maradék olívaolajjal és a csirkénél is használt fűszerkeverékkel. A sütőt előmelegítjük 185 fokra, és kb. 25-30 perc alatt aranybarnára és puhára sütjük.
  3. A megtisztított sóskaleveleket vajon megfuttatjuk, megsózzuk, megcukrozzuk. Amikor a levelek összeestek és elvesztették élénkzöld színüket, hozzáadjuk a főzőtejszínt, felforraljuk, majd botmixerrel krémesítjük.
  4. A megsült csirkemellet ujjnyi vastagságúra szeleteljük és a steak burgonyával és a friss sóskamártással tálaljuk.


Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss