Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemell sóskamártásban steak burgonyával

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek barbeque fűszerkeverék
  • 4 db sütni való burgonya
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek barbeque fűszerkeverék
  • 30 dkg sóska
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 ek vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor (nagyobb)

Elkészítés

    1. A csirkemellet alaposan megszórjuk kedvenc barbeque fűszerkeverékünkkel, majd meglocsoljuk olívaolajjal és egy sütőlapra helyezzük.
    2. A héjas burgonyát sós vízben előfőzzük, majd hosszanti irányban nagyobb gerezdekbe vágjuk. A hús mellé szórjuk, és meglocsoljuk olívaolajjal és a csirkénél is használt fűszerkeverékkel. A sütőt előmelegítjük 185 fokra, és kb. 25-30 perc alatt aranybarnára és puhára sütjük.
    3. A megtisztított sóskaleveleket vajon megfuttatjuk, megsózzuk, megcukrozzuk. Amikor a levelek összeestek és elvesztették élénkzöld színüket, hozzáadjuk a főzőtejszínt, felforraljuk, majd botmixerrel krémesítsük.
    4. A megsült csirkemellet ujjnyi vastagságúra szeleteljük és a steak burgonyával és a friss sóskamártással tálaljuk.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin