Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell medvehagymás-ricottás töltelékkel

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet folyó víz alatt megmossuk, alaposan lecspegetetjük, majd szárazra töröljük. Ezután kb. másfél cm-re egymástól bevágjuk a húst, ügyelve arra, hogy nehogy teljesen átvágjuk, majd mindkét oldalát ízlés szerint megszórjuk sóval.
  2. A vajat felhevítjük, és hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagymát, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a ricottát (vagy a túrót), majd ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk színes borssal, és alaposan összekeverjük. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A csirkemell bevágásait megtöltjük a medvehagymás-túróval, majd a maradékot rákenjük a tetejére. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és meglocsoljuk az olajjal. Ezután egymás mellé helyezzük a megtöltött csirkemelleket, majd megszórjuk a reszelt sajttal, végül pedig a pirospaprikával.
  4. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg a hús sül, ízlés szerint köretet készítünk hozzá. Jól illik hozzá a rizi-bizi, a rizs, vagy éppen a krumplipüré is. 

Megjegyzés

Medvehagyma helyett pl. spenóttal is készíthetjük a tölteléket. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss