Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkemell medvehagymás-ricottás töltelékkel

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 10-15 szál medvehagyma
  • 20 dkg ricotta (vagy túró)
  • 10 dkg reszelt sajt (pl. gouda vagy trappista)
  • őrölt színes bors
  • 1 mk pirospaprika
  • 2,5 dkg vaj
  • 2-3 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A csirkemellet folyó víz alatt megmossuk, alaposan lecspegetetjük, majd szárazra töröljük. Ezután kb. másfél cm-re egymástól bevágjuk a húst, ügyelve arra, hogy nehogy teljesen átvágjuk, majd mindkét oldalát ízlés szerint megszórjuk sóval.
    2. A vajat felhevítjük, és hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagymát, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a ricottát (vagy a túrót), majd ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk színes borssal, és alaposan összekeverjük. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
    3. A csirkemell bevágásait megtöltjük a medvehagymás-túróval, majd a maradékot rákenjük a tetejére. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és meglocsoljuk az olajjal. Ezután egymás mellé helyezzük a megtöltött csirkemelleket, majd megszórjuk a reszelt sajttal, végül pedig a pirospaprikával.
    4. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg a hús sül, ízlés szerint köretet készítünk hozzá. Jól illik hozzá a rizi-bizi, a rizs, vagy éppen a krumplipüré is. 

Megjegyzés

Medvehagyma helyett pl. spenóttal is készíthetjük a tölteléket.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin