2 db narancsot meghámozunk és kifilézünk. A harmadik narancsot félbevágjuk és kifacsarjuk a levét.
A hideg vízzel leöblített, konyhai papírtörlővel leszárított csirkemellfiléket megsózzuk, megborsozzuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd beletesszük a rozmaringágakat, majd az előkészített csirkemellfiléket, és mindkét oldalukon 2-3 percig sütjük. A serpenyőből kivéve melegen tartjuk.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékot felöntjük a borral. Hozzáadjuk a narancslét, a cukrot és a konyakot, kevergetve felforraljuk, és étkezési keményítővel besűrítjük. Beleforgatjuk a kifilézett narancsot, összemelegítjük, majd fehér borssal és gyömbérporral pikánsra ízesítjük. Végül a húst a narancsszósszal tálaljuk.