Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemell kelkáposztával és gesztenyével

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 4 ek olaj
  • 10 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg főtt gesztenye
  • 2 dl tejszín
  • 60 dkg kelkáposzta
  • 2 ág kakukkfű

Elkészítés

    1.

    A megtisztított csirkemellet megsózzuk és megborsozzuk. Felforrósítjuk az olaj felét, majd alacsony hőmérsékleten puhára süstjük rajta a húst. Felcsíkozzuk a bacon t, és ropogósra süstjük a megmaradt olajon. Kiemeljük a megsült darabokat, és félretesszük.

    2.

    A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a világosra a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott gesztenyét, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk a fele mennyiségűre. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

    3.

    A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját kivágjuk. A levelekre bontott káposztát forrásban lévő, sós vízben 3-4 percig főzzük. Jeges vízbe tesszük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A vastag ereket kivágjuk, a leveleket felcsíkozzuk. A tejszínes gesztenyéhez adjuk és 1 percig forraljuk. Hozzáforgatjuk a kisült bacon t, végül a kakukkfű lecsipkedett leveleivel fűszerezzük.

    MÉG TÖBB ISTENI RECEPT CSIRKEMELL RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin