Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell Háromkirályok módra

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg csemege uborka
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg hámozott paradicsom
  • ízlés szerint só
  • bors
  • bacon
  • A mártáshoz:
  • 4-5 dkg zöldbors
  • 3 dl főzőtejszín
  • petrezselyemzöld
  • kevés napraforgóolaj

Elkészítés

Elkészítés: 1. A megtisztított csirkemellfiléket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk.

2. Összekeverjük az apróra vágott uborkát, sajtot és a paradicsomot, majd arányosan elosztjuk a hússzeleteken, összegöngyöljük, hústűvel megtűzzük, és 2-2 szelet baconnel körbetekerjük.

3. A töltött húsokat alufóliába csavarjuk, a két végét összefogjuk, mint a szaloncukornak. Egy tűzálló tálba tesszük a *szaloncukrokat*, és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd kibontjuk kicsit a csomagolást, és magasabb fokozaton pirítjuk még a húsroládokat.

4. A mártáshoz pici olajon megfuttatjuk a szemes zöldborsot, majd felöntjük főzőtejszínnel, sózzuk és összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

5. Zöldkörettel, rizzsel és röszti burgonyával tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss