Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell gyümölcsmártásban

MME MME
4.5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A rebarbarát megmossuk, leszálkázzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

Elkészítés: Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húscsíkokat adagonként hirtelen megsütjük. Megszórjuk az ételízesítővel, kiszedjük, és melegen tartjuk. A rebarbarát a visszamaradt zsiradékba tesszük, felöntjük a borral, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, és lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A rebarbarát a hús mellé szedjük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, és a rebarbara párolólevét besűrítjük vele. A húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk, és még egyszer felforraljuk. Rizzsel kínáljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 288 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek