Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemell gazdagon

Hozzávalók

  • 3 db csirkemellfilé
  • 20-25 dkg friss spenót
  • 3 ek olívaolaj
  • 3-4 db szárított paradicsom
  • 2 db koktél paradicsom
  • 1 csomag mini mozzarella
  • 1 db magyaros tömlős krémsajt
  • 10 dkg reszelt trappista és parmezán
  • 1 ek zabpehely
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • bors
  • fokhagymás bors
  • 2 db nagy krumpli
  • 1 db sárgarépa

Elkészítés

    1. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd legyezőalakban bemetsszük. Meghintjük a fokhagymás borssal és sóval, majd néhány percig pihentetjük.
    2. A spenótot megpucoljuk, majd 1 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt szárított paradicsomot, majd a zabpelyhet. Beletesszük a tömlős sajt 2/3-át, illetve 1 evőkanálnyi reszelt sajtot. Megsózzuk, -borsozzuk.
    3. A krumplit és a répát megpucoljuk, vékony karikákra szeljük. Egy tálba olívaolajat teszünk, ebbe rakjuk a krumplit és a répát, megsózzuk, az olajjal összekeverjük, majd ráfektetjük a csirkemellet.
    4. Minden vágásba teszünk a spenótos töltelékből, majd a tetejére halmozzuk a masszát. Rárakjuk a mozzarellát, 1-1 szelet szárított paradicsomot, illetve a tömlős sajtból is nyomunk keveset.
    5. Előmelegített sütőbe toljuk, 10 perc sütés után betakarjuk alufóliával, majd kb. 30 percig pároljuk így. Ezután kivesszük a sütőből, meghintjük a kétféle reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg az ráolvad a tetejére (kb. 15 perc). Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

A tavasz egyik hírnöke a friss spenótlevél. Saját ötlet alapján készült a fenti recept, amely a család kedvence lett. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin