Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell gazdagon vele sült zöldségekkel

75 perc
bonyolult
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd legyező alakban kb. 1 cm mélyedést vágunk a filébe.
  2. Elkészítjük a pácot, összekeverjük a joghurtot az olajjal, a mustárral, a fehér borssal, a kurkumával és az áttört fokhagymával. Beleforgatjuk a húst, és legalább egy órát hagyjuk pácolódni a hűtőben.
  3. A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy tepsit kiolajazunk, és beletesszük a feldarabolt répákat, krumplit és a lila hagyma felét. Megsózzuk, és meghintjük petrezselyemzölddel és apróra vágott medvehagymával.
  4. A húsokat ráfektetjük, kicsit megsózzuk, majd minden mélyedésbe teszünk egy szelet lila hagymát és kocka sajtot. A húsokat körbetekerjük egy-egy szelet baconnel. A tetejére szeletelt paradicsomot és mozzarellát rakunk. Két szelet bacont végigfektetünk a tálban hosszában, meglocsoljuk olívaolajjal, és lefóliázzuk.
  5. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35 percig sütjük, közben 2-3 alkalommal meglocsoljuk a pecsenyelével. Levesszük a fóliát, meghintjük a kétféle reszelt sajttal, és kb. 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe.

Megjegyzés

Igyekeztem felhasználni azokat az alapanyagokat, amiket a hűtőben találtam. Csak az előkészítéssel volt egy kis munka, a többit a sütő végezte, és együtt sült a köret a csirkével. A zöldségek variálhatóak. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss