Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell fűszeres barackmártással

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst leöblítjük, bedörzsöljük a fűszersóval. Jól zárható műanyag dobozba fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, gondosan letakarjuk, és 1-2 órán át (akár egy egész éjjelen át) a hűtőben pácoljuk.

A mártáshoz a barackokat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A mézet mérsékelt tűzön aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a borecetet, a sárgabarackot, a szójaszószt, ízlés szerint chiliport és frissen őrölt fehér- vagy rózsaborsot. Összekeverjük, majd élénk tűzön 3-4 percig forraljuk. Fél dl hideg vízben eldolgozzuk az étkezési keményítőt, a barackhoz keverjük, de csak addig forraljuk, amíg bársonyos sűrűségű lesz (1 perc). Fedő alatt melegen tartjuk.

A mellek alól serpenyőbe öntjük a pácolajat, felforrósítjuk. Beletesszük a húsokat, meghintjük borssal, aztán élénk tűzön mindkét oldalukat megkapatjuk (2 + 2 perc). Alájuk öntjük a bort, és fedő alatt további 8-10 percig pároljuk. Nem túl vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, melléjük szedjük a mártást, végül petrezselyemmel díszítjük.

Petrezselymes vagy mazsolával gazdagított rizs illik hozzá köretnek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss