Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemell avokádó krémmel töltve

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 db avokádó
  • 50 g darált dió
  • csipet őrölt fehérbors
  • 2-3 csepp citromlé
  • 2 ek olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek bors (tört színes)
  • 1-1,5 ek margarin
  • 0,5-1 dl fehérbor
  • 400 g gnocchi (gombával töltött)
  • 50 g füstölt sajt (vagy nyokki ízlés szerint)
  • 1-2 ek olaj
  • 3-4 db koktélparadicsom

Elkészítés

    1. A csirkemellfilékre zsebet vágunk. Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, belsejét kanállal kivájjuk, majd összetörjük. Hozzáadjuk a diót, sózzuk, borsozzuk, aztán 1 evőkanál olajat is hozzácsorgatunk. Ízesítjük citromlével, zúzott fokhagymával, petrezselyemzölddel, aztán jól összedolgozzuk, majd a csirkemellekbe töltjük és kötözőzsineggel formára kötözzük. A húsok külsejét megszórjuk színes borssal. 
    2. Felforrósított serpenyőbe tesszük a margarint és 1 evőkanál olajat, majd a húst minden oldalról megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, felöntjük borral, és készre puhítjuk.
    3. Ha a hús megpuhult, kivesszük, a visszamaradó szószt pedig besűrítjük a reszelt sajttal, majd beleforgatjuk a főtt nyokkit. Tálaláskor paradicsom gerezdekkel, petrezselyemmel vagy zeller zölddel díszítjük.

    BACONÖS CSIRKEMELL ŐZGERINCFORMÁBAN 

    FOKHAGYMÁS CSIRKEMELL 

    GYORS FŰSZERES CSIRKEMELL 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin