A csirkemellfilékre zsebet vágunk. Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, belsejét kanállal kivájjuk, majd összetörjük. Hozzáadjuk a diót, sózzuk, borsozzuk, aztán 1 evőkanál olajat is hozzácsorgatunk. Ízesítjük citromlével, zúzott fokhagymával, petrezselyemzölddel, aztán jól összedolgozzuk, majd a csirkemellekbe töltjük és kötözőzsineggel formára kötözzük. A húsok külsejét megszórjuk színes borssal.
Felforrósított serpenyőbe tesszük a margarint és 1 evőkanál olajat, majd a húst minden oldalról megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, felöntjük borral, és készre puhítjuk.
Ha a hús megpuhult, kivesszük, a visszamaradó szószt pedig besűrítjük a reszelt sajttal, majd beleforgatjuk a főtt nyokkit. Tálaláskor paradicsom gerezdekkel, petrezselyemmel vagy zeller zölddel díszítjük.