Elkészítés: Összeszedünk mindenféle aszalványt (füge, szilva, szamóca, barack, mazsola, áfonya). A magokat - ha vannak - távolítsuk el, öntsünk rá annyi bort, hogy épp ellepje. 1-2 órát hagyjuk ázni.
A húst felszeleteljük, enyhén sózzuk, borsozzuk. Forró olajban megsütjük, ha az egyik fele már kész, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és lassan megsütjük a húsok másik oldalát is.
A beáztatott aszalékokat - ha szükséges -daraboljuk fel. A sült szeleteket tegyük egy megfelelő nagyságú jénaiba, adjuk hozzá a sütőzsiradékot a hagymával együtt, és öntsük mellé/rá a gyümölcsöket és a boros áztatólevet. Fedjük le az edényt, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.
Köretként burgonyapürét javasolok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre