Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell almás káposztával

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, kis kockára aprítjuk, majd a vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a zöldséglevest. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt bő fél óráig dinszteljük.

Közben a megmosott alma magházát eltávolítjuk. A gyümölcsöt vékony cikkekre vágjuk. Az almadarabokat belekeverjük a káposztába, majd körülbelül 5 percig együtt dinszteljük.

A filézett csirkemelleket megmossuk, a
nedvességet letöröljük róla, majd sóval, őrölt borssal alaposan bedörzsöljük.

Egy edényben felhevítünk 3 evőkanálnyi olajat. A csirkemelleket mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk, ezután lassú tűzön kb. 8 percig tovább sütjük.

A káposztát az ecettel vagy sherryvel és cukorral ízesítjük, és a sült csirkemellekkel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss