Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemájpástétom

default user icon
2 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 50 dkg csirkemáj,
  • 50 dkg csirkemell,
  • 30 dkg füstölt szalonna,
  • 2 tojás,
  • 1 kávéskanál só,
  • 1 mokkáskanál őrölt bors,
  • 1 kávéskanál majoránna,
  • 1 kávéskanál pástétomfűszer

Elkészítés

    Elkészítése: A hártyájától, ereitől megtisztított csirkemájat néhányszor átdaráljuk, szitán áttörjük vagy turmixoljuk. Hozzáadjuk a két nyers tojást, a sót, a borsot, majoránnát, a pástétomfűszert, és az egészet jól összedolgozzuk. Pástétomformát kibélelünk vékonyra szeletelt szalonnával, beletesszük a máj felét, ráfektetjük a kicsontozott, enyhén megsózott nyers csirkemelleket, lefedjük a maradék töltelékkel, és a tetejére is szalonnát teszünk. A pástétomformát kevés vízzel töltött mélyebb tepsibe állítjuk, és közepesen meleg sütőben kigőzöljük. A sütőből kivéve kissé lepréseljük, lehűtjük, a formából tálra borítjuk, és félujjnyi vastagra szeletelve kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

vandera
Őzgerincformának is nevezik azt a sütőedényt, ami téglatest alaku, de bordázott. A pástétomfűszer otthon is kikeverheted: többféle őrölt bors, kakukkfű, őrölt babérlevél (nagyon kevés, mert dominál az íze) őrölt köménymag, só, fokhagymapor, örölt borókapogyó ( ez is kevés legyen) és ha így kevered ki otthon, nem használsz mesterséges adalékanyagot, tehát egészségesebben főzöl!:) Jó főzöcskét és étvágyat!
ltatar
Szeretnem tudni, hogy mi a pástétom füszer mivel az usában elek es ijen fuszert nem láttam itt. és a pástétom formát sem ismerem. KöSZöNöm elöre a Felvilágositást.

Hasonló Receptek

Magazin