Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Csirkemájpástétom III.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Csirkemájpástétom III.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 160
  • Elküldve: 30

Hozzávalók:

  • (1-1,2 kg-hoz):
  • 1 kg csirkemáj (szív nélkül)
  • 5 dl tej az áztatáshoz
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • fél mokkáskanál őrölt bors
  • 2 kiskanál só
  • 2 kiskanál mustárpor
  • fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • 0,6 dl félédes sherry
  • 5 dkg vaj
  • a „
  • szigeteléshez”
  • :
  • 20 dkg vaj

Elkészítés:

A csirkemájat megmossuk, papírtörülközővel leszárogatjuk és tálba rakjuk. A tejet ráöntjük, majd lefedve 2-3 órára – még jobb, ha egy egész éjszakára – a hűtőszekrénybe tesszük. Ez nemcsak azért kell, hogy kissé kifehéredjen, hanem, hogy ízesebb, „szaftosabb” legyen.

A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk vagy lereszeljük. A héjától megfosztott fokhagymát présen áttörjük. 4 evőkanál olajon, közepes lángon 5-6 perc alatt együtt megfonnyasztjuk, vigyázva, nehogy megbarnuljanak. Közben megborsozzuk, a fele sót és a többi fűszert is beleszórjuk.

A csirkemájat jól lecsöpögtetjük és a maradék olajon, közepes lángon 5-6 percig sütjük, közben a félretett sót is rászórjuk. Akkor jó, ha a közepe szép rózsaszínű, de nem véres. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy a legnagyobb májat félbevágjuk.

Megvárjuk, amíg kihűl, majd aprítógéppel vagy merülőmixerrel pépesítjük. Közben a sherryt 2-3 percig nagy lángon forraljuk, ezalatt pontosan elfő a fele. A vajjal együtt a májhoz adjuk, és 1-2 perc alatt habosra keverjük, végül a fűszeres hagymával ízesítjük. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk.

A pástétomot szorosan, jól elsimítva, hideg vízzel kiöblített formákba töltjük (tovább eltartható, ha 2-3 kisebb formát használunk). Közben a „szigetelésnek” szánt vajat fölolvasztjuk és 2-3 percig forraljuk. Ezalatt szépen kitisztul, aranysárga lesz. Még folyékonyan, de már nem forrón a májpástétomra merjük, és hűtőszekrénybe rakjuk, hogy a vaj a tetején megdermedjen s elszigetelje a pástétomot a levegőtől. Folpackkal letakarva hűtőszekrényben kb. 3 hétig eláll. Pirítóssal illik tálalni.

i idő: 1 óra + a máj áztatása és a dermesztés
1 adag (10 deka): 1296 kJ, 310 kcal



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. március 15. (szombat) 22:25
    Mennyei ! Köszönöm!A sherryt kihagytam és libazsírral fedtem.
Receptválogatás
Vendégváró pogácsák
Lehet krumplis, sajtos, káposztás, tepertős, túrós és tökmagos, meg persze még ezer féle. Mindenki szereti, minden alkalomra tökéletes, így vendégvárónak is!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Zöldségleves buggyantott tojással Zöldségleves buggyantott tojással
Balzsamos-bazsalikomos lencse füstölt hússal Balzsamos-bazsalikomos lencse füstölt hússal
Csőben sült krémsajtos-diós póré Csőben sült krémsajtos-diós póré
Csirkehúsos ravioli currys káposztával Csirkehúsos ravioli currys káposztával
Szezámmagos párolt sertésfilé zöldségekkel Szezámmagos párolt sertésfilé zöldségekkel
Répaleves kakukkfüves stanglival Répaleves kakukkfüves stanglival
Vörös zöldségcurry Vörös zöldségcurry
Grillázsos piramis Grillázsos piramis
Angyalruha-torta (Raffaello-torta) Angyalruha-torta (Raffaello-torta)
Burgonya-pizza (gluténmentes) Burgonya-pizza (gluténmentes)
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123768_almas-pite-110.jpg Kedvenc ételeink kis csavarral

Azt sem tudom, hol kezdjem, hol vegyem fel a fonalat, mert annyi minden történt a konyhában az elmúlt héten. Készültek klasszikus…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123763_marciusi-110.jpg Márciusi gasztroprogramok

A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123743_krumplifozelek-110.jpg Burgonyafőzelék szárzellerrel – liszt nélkül

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123748_telifagyi-110.jpg Télifagyi, gyerekkorunk kedvence

A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123590_fagyi-110.jpg Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123731_finn-110.jpg Furcsa finn finomságok

Az észak-európai gasztronómia egyik fontos és kifejezetten sajátságos konyhája a finn konyha. Bár földrajzilag és történelmileg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123729_galuska-nokedli-csipetke-110.jpg Galuska, nokedli, csipetke

A magyar konyha egyik legfontosabb körete a galuska, más néven nokedli, melyet néhány perc alatt összeállíthatunk, és már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118327_brokkoli-110.jpg Brokkoli, az egészségőrző

Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept