Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Csirkemájpástétom III.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Csirkemájpástétom III.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 158
  • Elküldve: 28

Hozzávalók:

  • (1-1,2 kg-hoz):
  • 1 kg csirkemáj (szív nélkül)
  • 5 dl tej az áztatáshoz
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál Vénusz olaj
  • fél mokkáskanál őrölt bors
  • 2 kiskanál só
  • 2 kiskanál mustárpor
  • fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • 0,6 dl félédes sherry
  • 5 dkg vaj
  • a „
  • szigeteléshez”
  • :
  • 20 dkg vaj

Elkészítés:

A csirkemájat megmossuk, papírtörülközővel leszárogatjuk és tálba rakjuk. A tejet ráöntjük, majd lefedve 2-3 órára – még jobb, ha egy egész éjszakára – a hűtőszekrénybe tesszük. Ez nemcsak azért kell, hogy kissé kifehéredjen, hanem, hogy ízesebb, „szaftosabb” legyen.

A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk vagy lereszeljük. A héjától megfosztott fokhagymát présen áttörjük. 4 evőkanál olajon, közepes lángon 5-6 perc alatt együtt megfonnyasztjuk, vigyázva, nehogy megbarnuljanak. Közben megborsozzuk, a fele sót és a többi fűszert is beleszórjuk.

A csirkemájat jól lecsöpögtetjük és a maradék olajon, közepes lángon 5-6 percig sütjük, közben a félretett sót is rászórjuk. Akkor jó, ha a közepe szép rózsaszínű, de nem véres. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy a legnagyobb májat félbevágjuk.

Megvárjuk, amíg kihűl, majd aprítógéppel vagy merülőmixerrel pépesítjük. Közben a sherryt 2-3 percig nagy lángon forraljuk, ezalatt pontosan elfő a fele. A vajjal együtt a májhoz adjuk, és 1-2 perc alatt habosra keverjük, végül a fűszeres hagymával ízesítjük. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk.

A pástétomot szorosan, jól elsimítva, hideg vízzel kiöblített formákba töltjük (tovább eltartható, ha 2-3 kisebb formát használunk). Közben a „szigetelésnek” szánt vajat fölolvasztjuk és 2-3 percig forraljuk. Ezalatt szépen kitisztul, aranysárga lesz. Még folyékonyan, de már nem forrón a májpástétomra merjük, és hűtőszekrénybe rakjuk, hogy a vaj a tetején megdermedjen s elszigetelje a pástétomot a levegőtől. Folpackkal letakarva hűtőszekrényben kb. 3 hétig eláll. Pirítóssal illik tálalni.

i idő: 1 óra + a máj áztatása és a dermesztés
1 adag (10 deka): 1296 kJ, 310 kcal



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. március 15. (szombat) 22:25
    Mennyei ! Köszönöm!A sherryt kihagytam és libazsírral fedtem.
Receptválogatás
Pazar piték
Lágy, omlós tészta fogja körül a gazdag tölteléket, ami lehet édes és sós is. Gyümölcs, mák, dió, túró, de gomba, hús és zöldségek is kerülhetnek bele. Még tortának is készíthető!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Mákos máglyarakás birsalmával Mákos máglyarakás birsalmával
Kelkáposztatekercs zöldséges mártással Kelkáposztatekercs zöldséges mártással
Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel
Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással
Hagymás-fehérboros csirkemáj Hagymás-fehérboros csirkemáj
Diós mini mignon Diós mini mignon
Baileyses-banános pohárkrém Baileyses-banános pohárkrém
Barackos-pisztáciás fehércsokitorta Barackos-pisztáciás fehércsokitorta
Diós csók ribizlizselével Diós csók ribizlizselével
Gyömbéres céklakrémleves Gyömbéres céklakrémleves
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122985_gesztenyemese-110.jpg Gesztenye-mese

A szederszüret idén két turnusban lement. Csodás lelőhelyet találtunk, de az idei nyár mostoha volt ehhez a gyümölcshöz, az ősz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111037_sutotok-110.jpg Sütőtököt mindenkinek!

Messziről virítanak a narancssárga színben pompázó, különféle formájú és nagyságú sütőtökök a zöldséges standokon. Kisebb rokonai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122977_raeros-reggelik-110.jpg Ráérős reggelik

A múlt hét csak amolyan csonka hét volt a hosszú hétvége miatt. Szünnapokon pedig nincs is jobb a lustálkodós, ráérős reggeleknél…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122970_puffasztott-110.jpg Puffasztott és pattogatott gabonák

Tegye fel a kezét, aki szerette gyerekkorában a zizit! Ugye? Majdnem mindegyikünk szép, édes és roppanós emlékeket őriz a színes…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122963_szilvas-pite-110.jpg Csupa szilvás kerek pite - gyömbérrel és vaníliával

A piték megunhatatlan klasszikusok, mindenféle gyümölccsel, akár kerek, akár szögletes formában sütve biztos sikerre számíthatnak.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept