Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemájkrém

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg kacsazsír
  • 25 dkg csirkemáj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk majoránna
  • bors

Elkészítés

    1. A vöröshagymát lereszeljük vagy apróbb kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasban négy evőkanál kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a megtisztított és felaprított csirkemájat, a tört fokhagymát és majoránnát. Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk. Ha megsült sózzuk, borsozzuk.
    2. Ha langyosra hűlt, botmixer segítségével krémes állagúra pépesítjük. Az elkészült májkrémet tálkába tesszük, a tetejét bevonjuk a maradék kacsazsírral, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Hűtőben tartva akár 2 hétig is fogyasztható.

    EGYSZERŰ TŐKEHALMÁJKRÉM >>> 

    VILLÁMGYORS MÁJKRÉMES-PIZZÁS CSIGA>>> 

    TOKAJIS CSIRKEMÁJKRÉM>>> 

Megjegyzés

A házilag készített májkrémet roppant egyszerű elkészíteni és fenségesen finom.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin