Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájjal töltött rántott palacsinta

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 25 dkg burgonya
  • 3 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 4 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • őrölt bors
  • majoranna
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • A panírhoz:
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 ek tej
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek szezámmag
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1. A palacsintához a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, burgonyomón áttörjük, kihűtjük. A tojásokat felverjük, belekeverjük a krumplit, a sót, majd adagolva hozzáadjuk a tejet és a szódavizet. Végül hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Ha túl sűrű, még higítjuk a tejjel vagy szódával. A palacsintákat kevés olajon kisütjük. 
  2. A töltelékhez az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a májat, a zúzott fokhagymát, a paprikakrémet, a feldarabolt paradicsomot, és kb. 15-20 percig főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük a borssal és majorannával. 
  3. Amikor a máj elkészült, megtöltjük vele a palacsintákat. Összehajtjuk mindent, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék. Először lisztbe, majd a felvert tojás és tej keverékébe, végül a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban, fedő alatt, lassú tűzön kisütjük.

Megjegyzés

Nagyon finom, laktató palacsinta. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss