Elkészítés: Teflon serpenyőben kevéske olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, beleteszem a csirkemájat, sózom, borsozom, fűszerezem. Fedő alatt kis lángon megsütöm (ha szükséges, pici víz mehet alá).
Ezalatt leveleire szedem a kelkáposztát, enyhén sós vízben puhára párolom (ha van otthon maradék leves, abban főzve még jobb).
Kiszedem és lecsöpögtetem a leveleket, ha túl nagyok, kettévágom. Egy-egy csirkemájat ráfektetek, és felcsavarom, mint a töltött káposztát.
Hőálló tálba teszem a serpenyőből a hagymás szaftot, ráfektetem a tekercseket (+meg lehet szórni sajttal), a maradék káposztaleveleket csíkokra vágva melléhalmozom, pici vizet öntök alá, és sütőben -lefedve - összerottyantom.
Egyszerűbb módon: Be lehet tenni a tekercseket a serpenyőbe is, és a hagymás szafttal kis lángon összeforralni.
Tippek:
A máj készülhet gombásan is.
A végén a szaftba egy-két evőkanál tejszínt is keverhetünk.
Kelkáposzta helyett édes-, sőt, savanyú káposztát is használhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre