Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemájjal töltött káposztatekercs

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • egy kisebb fej kelkáposzta
  • (esetleg kevéske reszelt sajt, gomba)
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • bors
  • majoranna
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: Teflon serpenyőben kevéske olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, beleteszem a csirkemájat, sózom, borsozom, fűszerezem. Fedő alatt kis lángon megsütöm (ha szükséges, pici víz mehet alá).
    Ezalatt leveleire szedem a kelkáposztát, enyhén sós vízben puhára párolom (ha van otthon maradék leves, abban főzve még jobb).
    Kiszedem és lecsöpögtetem a leveleket, ha túl nagyok, kettévágom. Egy-egy csirkemájat ráfektetek, és felcsavarom, mint a töltött káposztát.
    Hőálló tálba teszem a serpenyőből a hagymás szaftot, ráfektetem a tekercseket (+meg lehet szórni sajttal), a maradék káposztaleveleket csíkokra vágva melléhalmozom, pici vizet öntök alá, és sütőben -lefedve - összerottyantom.
    Egyszerűbb módon: Be lehet tenni a tekercseket a serpenyőbe is, és a hagymás szafttal kis lángon összeforralni.

    Tippek:
    A máj készülhet gombásan is.
    A végén a szaftba egy-két evőkanál tejszínt is keverhetünk.
    Kelkáposzta helyett édes-, sőt, savanyú káposztát is használhatunk.

Megjegyzés

Salátával is kiváló, egyébként rizsköret dukál hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin