Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájjal töltött csirkecomb dödöllével

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 db csirkecomb
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3-4 evőkanál libazsír
  • 2 dl tej
  • 2 db zsemle
  • 1 dl barna sör
  • frissen őrölt vegyes bors
  • A dödölléhez:
  • 60 dkg burgonya (sárga, jól szétfővő)
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tojás
  • liszt
  • 2-3 evőkanál libazsír
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat a csont mellett kissé bevágom, bőrét ujjaimmal óvatosan fellazítom, vigyázva, ne sérüljön. A hagymát és a petrezselyem zöldjét nagyon apróra vágom, a zsemléket felszeletelem és beáztatom a tejbe, a csirkemájat elkaparom.

Elkészítem a tölteléket egy keverőtálban: alaposan elkeverem a kinyomkodott zsemléket az elkapart májjal, a hagymával, a petrezselyemzölddel, a tojásokkal. Sózom, borsozom, az így kapott májas masszát óvatosan betöltöm a csirkecombok bőre alá.

A libazsírral kikenek egy méretes tepsit, belehelyezem a töltött combocskáimat, ha maradt ki a töltelékből (szokott maradni), azt a tepsi egyik végébe halmozom. Alufóliával lefedem a tepsit, és 170 fokosra előmelegített sütőbe tolom, így párolom olyan 30 percig.

Nekilátok a dödöllének. A krumplit sós vízben hajastól puhára főzöm, ha kész, lehámozom, krumplinyomón áttöröm. Amíg a krumpli fő, meghámozom és apróra vágom a hozzávaló hagymát. Az áttört krumplihoz adom a tojást, összedolgozom annyi liszttel, amennyit felvesz, ízlés szerint sózom, borsozom.

Ránézek a combokra. Leveszem a tepsiről a fóliát, ellenőrzöm combjaim puhaságát, majd már fólia nélkül visszatolom a sütőbe, és egy kenőtollal a barna sörrel kenegetve bőrét ropogósra sütöm.

Egy serpenyőben felhevítem a dödölléhez való libazsírt, megpirítom benne a felaprított hagymát. Ebben a hagymás zsírban sütöm ki az evőkanállal beleszaggatott dödölléket.

Mire elkészültem a körettel, ropogósra sültek töltött csirkecombjaim is. Azonnal, melegen tálalom, egy tányérra 1 csirkecombot adok, 2-3 dödöllével, de jár hozzá a tepsiben megsül töltelékből is. Friss káposztasalátát kínálok mellé.

Megjegyzés

A töltelékbe tehetünk aprított gombát is, de gombafejeket párolhatunk a csirkecombok mellett is, ezeket elég, ha csak a fólia levétele után tesszük a tepsibe. Ha kedvünk úgy diktálja, a gombafejekbe tehetünk juhtúrót, esetleg reszelt sajtot is.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss