Elkészítés: A krumplit és a répát megpucolom, felkarikázom, félig megfőzöm.
A padlizsánt hosszában kettévágom, rácsosan bevágom, sózom. 1 óra elteltével serpenyőben, olajon, a vágott felével lefelé 15 percig sütöm. A húsát kanállal kikaparom, félreteszem.
Közben felaprítom a hagymát és a fokhagymát, kockára vágom a csirkemájat. A serpenyőben megdinsztelem a hagymát, ráteszem a májat, majd a padlizsánt. Félreteszem.
A serpenyőben elrendezem a krumpli és répaszeleteket, fűszerezem, locsolok rá olajat, ráfektetem a padlizsáncsónakokat, megtöltöm a töltelékkel, s beteszem a sütőbe.
180 C fokon, hőlégkeverésen sütöm. Közben lereszelem a sajtot. Amikor már csaknem megsült a padlizsán, rászórom a sajtot, s visszateszem a sütőbe. Tovább sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, 200 C fokra.
Amikor szépen megsült a sajt is, tálalok. A tányérra szedek a körítésből, s ráültetek egy padlizsáncsónakot. Díszítésként teszek rá paradicsomszeleteket és zellerlevelet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre