Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkemájas töltött padlizsán

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 db chili
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • majoránna
  • ételízesítő
  • 1 szál sárgarépa
  • 6 db krumpli

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit és a répát megpucolom, felkarikázom, félig megfőzöm.

    A padlizsánt hosszában kettévágom, rácsosan bevágom, sózom. 1 óra elteltével serpenyőben, olajon, a vágott felével lefelé 15 percig sütöm. A húsát kanállal kikaparom, félreteszem.

    Közben felaprítom a hagymát és a fokhagymát, kockára vágom a csirkemájat. A serpenyőben megdinsztelem a hagymát, ráteszem a májat, majd a padlizsánt. Félreteszem.

    A serpenyőben elrendezem a krumpli és répaszeleteket, fűszerezem, locsolok rá olajat, ráfektetem a padlizsáncsónakokat, megtöltöm a töltelékkel, s beteszem a sütőbe.

    180 C fokon, hőlégkeverésen sütöm. Közben lereszelem a sajtot. Amikor már csaknem megsült a padlizsán, rászórom a sajtot, s visszateszem a sütőbe. Tovább sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, 200 C fokra.

    Amikor szépen megsült a sajt is, tálalok. A tányérra szedek a körítésből, s ráültetek egy padlizsáncsónakot. Díszítésként teszek rá paradicsomszeleteket és zellerlevelet.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin