Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Csirkemájas-tojásos őzgerinc

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek étolaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 5 db főtt tojás
  • 5 db nyers tojás
  • 1 ek liszt

Elkészítés

    1. A szalonnát, a hagymát felaprítjuk, majd étolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat,  borssal fűszerezzük, majd fedő alatt puhára sütjük. Hozzáadjuk a paprikakrémet, az ételízesítőt és kissé lepirítjuk, és lehúzzuk a tűzről. Amikor kihűlt a máj,felszeljük.
    2. A keményre főzött tojásokat apróra vágjuk, majd a felaprított petrezselyemzölddel együtt a májhoz keverjük.
    3. Egy őzgerincformát alufóliával kibéleljük, étolajjal kikenjük, és beleöntjük a tojásos-májas keveréket. Az öt darab nyers tojást a liszttel felverjük, egy kicsit megsózzuk, és a májra öntjük. A fólia lelógó széleit ráhajtjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.

      CSIRKEMÁJ - KIADÓSAN, VÁLTOZATOSAN, FINOMAN >>>

      5 DOLOG, AMIRE AZ ŐZGERINCFORMÁT HASZNÁLHATOD! >>>

Megjegyzés

Gyors, finom, vendégvárónak is ajánlom.

ditti56
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes