Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas tekercs majonézes salátával

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál ecet
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg csirkemáj
  • olaj
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 10 dkg krém sajt
  • paprikakrém
  • őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • A tészta lekenéséhez:
  • 1 db tojás
  • A salátához:
  • 50 dkg zöldségkeverék
  • 10 dkg majonéz
  • 3 dl tejföl
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál mustár

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk az étel készítése előtti napon, fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni.

A finomra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a kisebb darabokra vágott csirkemájat, ízesítjük borssal, a sütés végén paprikarémet is hozzáadjuk. Készre sütjük.

A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, a sonkaszeletekkel kirakjuk, a sajttal megkenjük, a csirkemájat szorosan egymás mellé rátesszük,
tésztát feltekerjük. Tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és szép aranysárgára megsütjük.

A tejfölt és a majonézt borssal, mustárral elektromos keverővel simára keverjük, és a vegyes zöldséget hozzákeverjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss