Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemájas rizottó IV.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs (3dl)
  • 50 dkg csirkemáj
  • 15-20 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa felaprítva
  • olaj
  • vaj
  • vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • reszelt sajt
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott rizst kevés olajon megpirítottam, egy kis borsot és ételízesítőt szórtam rá, majd 2 bögre forró vízzel felengedtem, kevergettem. Fedőt tettem rá, majd előmelegített forró sütőben hagytam, míg a rizs teljesen megduzzad (a sütőt kikapcsoltam).

    Vajon a borsót, a felaprított gombát, sárgarépát és petrezselyemzöldet megpároltam.

    Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem, a feldarabolt májat rátettem, borsoztam, puhára sütöttem, a végén megsóztam.

    Mindezeket összekevertem. Tányérra szedtem, reszelt sajttal megszórtam, és mikróban a sajtot ráolvasztottam.

Megjegyzés

Szoktam úgy is készíteni, hogy miután összekevertem az anyagokat, kivajazott hőálló tálba teszem felét, megszórom sajttal, majd ráteszem a maradék anyagot, és ezt is megszórom sajttal. Sütőben összemelegítem. Az első variáció egyszerűbb és gyorsabb.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ditti56
Köszönöm szépen. Gyakran készítem. Gyorsan elkészül,persze finom és nem olyan drága. Üdv:Edit.
szabomisi74
Ez nekem nagyon bejött

Hasonló Receptek

Magazin