Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemájas rizottó III.

default user icon
4 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Kevés olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és a szintén kockára vágott sárgarépát, sózzuk, és néhány percig nagy lángon, állandóan kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a csirkemájat is, és kissé megpirítjuk.

    Másik lábosban, olajon üvegesre hevítjük a megmosott rizst (de nem pirítjuk). Ekkor a rizshez adjuk a májas keveréket, felöntjük 6 dl forró vízzel, átkeverjük, és lefedve, további keverés nélkül, kis lángon 40 percig pároljuk. Ha megpuhult, villával fellazítjuk, belekeverjük a reszelt sajt felét, és tálalhatunk is. (Tálaláskor szórjuk rá a sajt másik felét).

Megjegyzés

Ez a mennyiség legalább 6-8 személyre elegendő, nagyon kiadós étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

desyeuxverts
Imádom!
entincsucsu
Ma elkészítettem...nagyon-nagyon finom lett, jól van megírva recept!! Köszi!...eddig csak máshol ettem, de én magam most készítettem először...és remekül sikerült!
Andyka8309
Köszönöm a receptet, egyik nagy kedvencünk:)) Már sokszor készítettem, segítségképp annyit tennék hozzá, hogy villanytűzhelyen vegyétek komolyan a lassú főzést, másképp odaég! (Nálunk 1-6ig fokozatok közül ahol 6 a legnagyobb, a 2-es vált be ennél a receptnél, és nem fém edény inkább a 20 éves zománcos, és tényleg még véletlenül sem szabad megkeverni amikor már \"egyben van\"!) Köszönjük még egyszer!:)
kálmánhelga
Naggyon finom lett :PPP, bár én kihagytam belőle a sajtot.

Hasonló Receptek

Magazin