Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas rétes vörös szőlős raguval

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A réteshez:
  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • őrölt kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • 1 csomag konyhakész leveles tészta
  • 2 ek búzadara
  • 1 db tojás
  • 2 ek szezámmag
  • A raguhoz:
  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 15 dkg vörös káposzta
  • 1 tk méz
  • 1 dl muskotályos bor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 10 dkg piros vagy fehér szőlő
  • 1 tk almaecet

Elkészítés

  1.  A réteshez egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felaprított hagymát, majd megforgatjuk rajta a megmosott, lehártyázott, apróra kockázott májat. Meghintjük 1-1 csipet őrölt kakukkfűvel és borssal, azután teljesen átsütjük. Ügyeljünk rá, hogy a hús közepe se maradjon véres! Végül lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A kitekert leveles tésztát megszórjuk a búzadarával, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a májat. Szorosan feltekerjük a tésztát, tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal, majd 20-22 perc alatt készre sütjük a 220 fokra előmelegített sütőben. 
  3. A raguhoz serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és lila hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított káposztát, azután beleforgatjuk a mézet, felöntjük a borral, és nagy lángon addig főzzük, amíg az összes alkohol el nem párolog.
  4. Egy kevés sóval, továbbá őrölt borssal és köménnyel ízesítjük, majd közepes lángon addig főzzük tovább, amíg a káposzta majdnem teljesen megpuhul. Közben folyamatosan pótoljuk az elpárolgott folyadékot egy kevés vízzel.
  5. Ezután hozzáadjuk a megmosott, félbeszelt, kimagozott szőlőszemeket az almaecettel együtt, és addig főzzük tovább, amíg a káposzta teljesen megpuhul. Ezt kínáljuk a felszeletelt rétes mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss