Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas pizza - gombával és anélkül

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • kb. 40 dkg liszt
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag száraz élesztő (az enyémre az volt írva, hogy ez 1 kg liszthez elég)
  • A feltéthez:
  • házi paradicsomszósz
  • 60-70 dkg csirkemáj
  • 2 fej hagyma
  • 1 maréknyi gomba (én fagyasztott laskából csináltam, de ízlés szerint variálható)
  • kis zsír
  • bors
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben felfuttattam (tudom, hogy a szárazat nem kell, de biztosra akartam menni), aztán hozzákeverve az összes többi hozzávalót picit ragacsos, egynemű tésztát gyúrtam. Ezután félretettem kelni és hozzáfogtam a feltéthez.

2 részre osztottam, mert csak a család egyik fele gomba-párti. Először jön a gomba-mentes verzió: kis zsíron hirtelen megpirítottam a megtisztított és felkockázott máj felét (vigyázat, fröccsen!), sóztam, borsoztam, majd 5 perc sütés után félretettem egy tányérra hűlni. Ezután újabb adag zsíron először a hagymát dinszteltem üvegesre, aztán jött hozzá a gomba, és végül a maradék máj, amelyet szintén 5 percig pirítottam, sóztam, borsoztam.

Ezután a megkelt tésztát átgyúrtam, és belelapogattam egy tepsibe. Olajjal és paradicsomszósszal megkentem, rátettem a feltétet ki-ki maga térfelére, és megszórtam egy kevéske reszelt sajttal. 200 fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.

Megjegyzés

Extráknak néha kerül rá még pepperoni, paradicsomkarikák vagy egész tojás, amolyan tükörtojásosra sülve.

Ha valaki a vastagabb tésztának híve, miután megpakolta, ajánlatos egy picit még keleszteni.

A receptet Kicsi.
- kicsi.csibe

Ezek is érdekelhetnek

Friss