Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas palacsintabatyu

MME MME
4.3/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az olaj felén megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk az apróra felkockázott, inaktól-hártyáktól megtisztított májat és a vágott zsályalevélkéket, 4-5 percig pirítjuk.

A maradék olajban erős tűzön megpirítjuk a vékonyan felszeletelt cukkinit vagy gombát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a vágott petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, levét elfőzzük, végül a májhoz adjuk, jól összeforrósítjuk.

A tojásokat kissé felverjük, a májas keverékre öntjük, rezgősre sütjük, hűlni hagyjuk.

Közben a hagymaszárakat leforrázzuk, hideg vízbe tesszük, szárazra törölgetjük, szálakra bontjuk.

Minden palacsinta közepére 1-1 evőkanál tölteléket púpozunk, a széleket batyuszerűen összefogjuk, megkötözzük a hagymaszárral. Tálaláskor mikrohullámú vagy hagyományos sütőben (lefedve) átforrósítjuk, és besamel vagy barnamártás kíséretében előételként tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss