Elkészítés: Az olaj felén megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk az apróra felkockázott, inaktól-hártyáktól megtisztított májat és a vágott zsályalevélkéket, 4-5 percig pirítjuk.
A maradék olajban erős tűzön megpirítjuk a vékonyan felszeletelt cukkinit vagy gombát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a vágott petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, levét elfőzzük, végül a májhoz adjuk, jól összeforrósítjuk.
A tojásokat kissé felverjük, a májas keverékre öntjük, rezgősre sütjük, hűlni hagyjuk.
Közben a hagymaszárakat leforrázzuk, hideg vízbe tesszük, szárazra törölgetjük, szálakra bontjuk.
Minden palacsinta közepére 1-1 evőkanál tölteléket púpozunk, a széleket batyuszerűen összefogjuk, megkötözzük a hagymaszárral. Tálaláskor mikrohullámú vagy hagyományos sütőben (lefedve) átforrósítjuk, és besamel vagy barnamártás kíséretében előételként tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre