Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas karfioltorta

MME MME
3 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt puhára főzzük.

A hagymát megfuttatjuk az olajon, rátesszük az apróra vágott májat, és erős tűzön átpirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a tejben átáztatott zsemlét és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Jól összedolgozzuk.

Egy kerek sütőtálat kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk. A karfiol felét rózsáival lefele, fordítva lerakjuk. Erre óvatosan elrendezzük a májas tölteléket. Ezután a maradék karfiolt ráhelyezzük rózsáival felfelé, szinte beleszurkáljuk a töltelékbe. A tejfölt elkeverjük a mustárral, majd a karfolra öntjük. Közepes meleg sütőben átsütjük.

Érdemes a szeleteléssel várni, amíg kicsit kihűl, mert akkor igazán szép és látványos *tortaszeleteket* kapunk.

Megjegyzés

Lehet a töltelékbe sajtot is reszelni, akár a tejfölbe is tehetünk, amit a tetejére teszünk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss