Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas-gombás töltött káposzta

60 perc
mester
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposztaleveleket puhára főzzük.

A hozzávalókat előkészítjük: a csirkemájat apró kockákra vágjuk, akár pépesre zúzzuk. A gombafejeket megmossuk, letisztítjuk, felszeleteljük. A rizst (ha zacskós) forró vízben egy csipet sóval puhára főzzük.

A puhára főtt káposztalevelekbe egyenként betöltjük a hozzávalókat: a rizst, a májat, a gombát és a vörösbabot, ezután feltekerjük, mint a töltött káposztánál. Kiolajozott tepsibe tesszük, és ízlés szerint befűszerezzük, majd nyakon öntjük a joghurttal.

Az ínyencebbeknek besamel-mártással ajánlom: ehhez kevés olívaolajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Simára keverjük, és várunk, míg be nem sűrűsödik. Ha elérte a megfelelő állagot, beízesítjük egy csipet sóval, borssal és szerecsendióval.

180°C-on 30-35 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss