Csirkemájas-gombás töltött csirkecomb

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 8 db csirkecomb
  • 4 db tojás
  • 25 dkg gomba
  • 2 db csirkemáj
  • 3 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 kanál libazsír

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokból hármat megfőzünk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, A csirkemájat, a szalonnát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk.

    A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Ha a máj fehéredni kezd, rátesszük a gombát, és addig pároljuk, míg elfövi a levét, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, petrezselyem zöldet és 1 nyers tojást.

    A combokon fellazítjuk a bőrt, és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. Kevés vizet és zsírt teszünk alá, lefóliázzuk a tepsit, és 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

    Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin