Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas-gombás töltött csirkecomb

120 perc
mester
megfizethető
8 adag

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokból hármat megfőzünk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, A csirkemájat, a szalonnát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Ha a máj fehéredni kezd, rátesszük a gombát, és addig pároljuk, míg elfövi a levét, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, petrezselyem zöldet és 1 nyers tojást.

A combokon fellazítjuk a bőrt, és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. Kevés vizet és zsírt teszünk alá, lefóliázzuk a tepsit, és 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss