Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemájas-gombás krumplitorta

3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg körüli főtt,reszelt burgonya
  • ételízesítő
  • őrölt szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • 50 dkg csirkemáj
  • gomba
  • vöröshagyma
  • fokhagyma reszelve
  • olaj
  • őrölt bors
  • piros arany
  • sárga paprika
  • paradicsom
  • 1 nagy tejföl
  • 2 db tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit megfőztem, héját lehúztam, kihűtöttem, lereszeltem, szerecsendióval, ételízesítővel, vágott petrezselyemzölddel ízesítettem, jól kipürésítettem egy kis tejjel.

    A csirkemájakat feldaraboltam úgy 4 darabkára egyenként, a gombát is felszeleteltem (vargánya gombából készítettem, de másfajtából is finom). A vöröshagymát apróra vágtam, olajon megdinszeltem, rádobtam a gombát, a májat, a paradicsomot, a sárga paprikát, őrölt borsot adtam hozzá, fokhagymát reszeltem rá, kevergettem, pár perc alatt átsült, ételízesítővel megszórtam.

    Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleltem, és rétegeztem a krumplit a májas raguval, míg el nem fogyott. Minden sorra elszórtan piros aranyat nyomtam.

    2 tojást felvertem, a tejföllel összekevertem, ételízesítőt kevertem hozzá, és a torta tetejére öntöttem. Reszelt sajttal megszórtam, és forró sütőben sütöttem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin