Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas-cukkinis rizottó

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A felkockázott hagymát és zellergumót olívaolajon üvegesre párolom, ebbe helyezem a feldarabolt, megtisztított májat, az egészet lepirítom, majd sózom, borsozom, és 1 dl bort hozzáadása után fedő alatt készre párolom. A rizst a felszeletelt szárzellerrel és cukkinivel együtt olajon megfuttatom, ehhez adom a maradék bort és némi sót, és nagy lángon, keverés közben elforralom a bort. Ezután adom hozzá a leves felét, és tovább keverem. Amint kissé megszárad a rizs, pótolom egy kevés levessel. Akkor jó, ha krémesen ragadós masszát kapunk. Végül összekeverjük a rizst a májjal, a vajjal és a parmezánnal. 10 percig pihentetjük fedő alatt, majd tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss