Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozom, a vizet nem egyszerre öntöm hozzá, hanem apránként, mert a liszttől függ, hogy mennyi vizet vesz fel. Ha kész, egy tálba teszem, és a hűtőbe rakom pihenni addig, amíg a ragut elkészítem.
A hagymát felaprítom, és kevés vajon megdinsztelel, a felaprított májat hozzáadom, és összesütöm a hagymával. Bátran fűszerezem, nem kell készre sütni. Botmixerrel pépesítem.
A tésztát kettévágom, kb. fél cm vastagra mindkettőt kinyújtom. Az egyik lapra a töltelékből halmokat kanalazon, a másik lapot ráteszem, a tésztát a töltelékek között kissé lenyomkodom, késsel felvágom. Tojással lekenem a széleket és a tetejét, késsel megszurkálom.
20 perc alatt előmelegített sütőben pirosra sütöm.Nekem 12 batyu lett belőle.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre