Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas batyu

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt (fele finomliszt, fele rétesliszt)
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál majoranna
  • ételízesítő
  • 5 dkg vaj
  • A tetjére:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozom, a vizet nem egyszerre öntöm hozzá, hanem apránként, mert a liszttől függ, hogy mennyi vizet vesz fel. Ha kész, egy tálba teszem, és a hűtőbe rakom pihenni addig, amíg a ragut elkészítem.

A hagymát felaprítom, és kevés vajon megdinsztelel, a felaprított májat hozzáadom, és összesütöm a hagymával. Bátran fűszerezem, nem kell készre sütni. Botmixerrel pépesítem.

A tésztát kettévágom, kb. fél cm vastagra mindkettőt kinyújtom. Az egyik lapra a töltelékből halmokat kanalazon, a másik lapot ráteszem, a tésztát a töltelékek között kissé lenyomkodom, késsel felvágom. Tojással lekenem a széleket és a tetejét, késsel megszurkálom.

20 perc alatt előmelegített sütőben pirosra sütöm.Nekem 12 batyu lett belőle.

Ezek is érdekelhetnek

Friss