Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemáj polentával, almasalátával

Hozzávalók

  • 25 dkg hagyma
  • 2 ek vaj
  • 4 dl tej
  • 5 ek olaj
  • 2 ek almaecet
  • cukor
  • 2 db alma
  • 2 szál majoránna
  • 1/2 csokor metélőhagyma
  • bors
  • 6 dkg kukoricadara
  • 40 dkg csirkemáj
  • 6 dkg liszt
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ek balzsamecet

Elkészítés

    1.  A megtisztított hagymát csíkokra vágjuk, és a lábosban felhevített 1 ek vajon aranysárgára dinszteljük 15 perc alatt.
    2. Közben a 2 dl vízzel felöntött tejet felforrósítjuk. A salátához 3 ek olajat elkeverünk az almaecettel, 1 csipet cukorral és pici sóval. A meghámozott almákat durvára reszeljük, és összeforgatjuk a vinaigrette-tel. A leöblített majoránna leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk, a metélőhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az almasalátát az előkészített zöldfűszerekkel és borssal ízesítjük.
    3. A hagymát megszórjuk a kukoricadarával, és 1 percig kevergetjük. Felöntjük a forró hígított tejjel, megsózzuk, és gyenge tűzön, gyakran átkeverve főzzük 10 percig.
    4. A megtisztított, megmosott májat konyhai papírtörlőn leszárítjuk, és a tányérra öntött lisztbe forgatjuk. A maradék 2 ek olajat serpenyőben felhevítjük. Beletesszük a májat és erőteljesen pirítjuk 3 percig, majd a rozmaringágakkal együtt további 3 percig. Végül hozzáadunk 1 ek vajat, megöntözzük a balzsamecettel, és zsírjára sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a hagymás polentával, valamint az almasalátával tálaljuk. Tetszés szerint zöldfűszerrel díszíthetjük.

    GYORS CSODÁK: MÁJAS ÉTELEK >>> 

    POLENTA (KUKORICAKÁSA) ALAPRECEPT >>> 

    13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin